Den vackraste staden

Om Nya Zeeland är det vackraste landet jag vistats i så är San Francisco ändå den vackraste staden. Kanske gör den sig bäst i den krispiga vårsolen, kanske ska man aldrig åka tillbaka för bättre är såhär kan det inte bli? Kanske gör den sig bäst till fots. Även om det är häftigt att köra bil i de bransta backarna, så insuper man stadens skönhet starkare i långsamhet och branterna märks inte bara för ögonen utan känns även i ben och andhämtning.

Idag har jag inte bara beundrat utsikten från Telegraph Hill utan även varit inne i Coit Tower på dess topp. Det innehöll stora väggmålningar med motiv från trettiotalets arbetare, bönder och tjänstemän. Och i en lunchrestaurang i Chinatown var det bara kineser och kändes precis som i Bj. Folk satt med ytterkläderna på. Men ingen åt med pinnar och man tog kaffe på maten. Tror inte jag såg kaffe alls på stan i Kina.

Precis som man på Nya Zeeland kunde stanna och fotografera i varenda krök så dyker här upp en ny vacker utsikt i varje gathörn. En brant backe, några vackra hus, en glimt av havet. Ja, det finns förstås ett tråkigare CBD och säkert skabbigare förorter också. Men de glömmer vi nu.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0