Behöver du ett lån?

Huvudbiblioteket på Campus är stort och vackert (se bilder i inlägget "Höst på Campus2"). Där finns också imponerande samlingar av svensk och annan skandinavisk litteratur inom alla möjliga områden: filosofi, historia, statsvetenskap, ekonomi och mycket annat. Det finns också svenska tidskrifter och dagstidningar på mikrofilm långt tillbaka i tiden. Här finns alltså alla resurser för den som behöver material och som befinner sig långt från svenska bibliotek. Det finns förstås också motsvarande samligar på ryska, tyska, holländska osv.

Biblioteket har ett femtiotal ämnesexperter och här träffar jag Anna Bjartmarsdottir Sveinbjörnsson som är isländska, delvis uppvuxen i Sverige och som nu är bibliotekare för de skandinaviska samlingarna. Hon visar mig runt och på olika ställen hittar man hyllor med svenska böcker inom olika ämnesområden.

Anna på biblioteket

Här hittar vi i hyllan tex. Jonas Anselms (gammal Tema T-kollega) avhandling ... hela hyllan man ser bakom Anna är den svenska sektionen enbart inom litteraturområdet.

Fantastiska resurser att tillgå, jag trodde att man skulle hitta på sin höjd någon engelsk översättning av Strindberg häröver, inte tusentals svenska böcker och en heltidsanställd bibliotekarie.

Förutom det innehållsrika inre och det vackra yttre kännetecknas biblioteket också av en mängd stålstöttor som stagar upp väggarna efter den senaste jordbävningen, av något som måste vara en av världens vackraste läsesalar (typ middagssalen i Harry Potter) och här finns också världens till ytan största bok (ca 3x2 m, svårt att se på bilden)!

Världens största bok

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0