Halvtid
Nu har det gått 26 av de 52 dagar jag är borta från Sverige. Eller, med min egen tideräkning, 26 dagar och 13 timmar av de 53 dagar jag är borta!
Hittills har resan varit en ständig "upplevelseresa". Utan att jag direkt stressat så har det varit nya intryck och märkvärdigheter varje dag. Spännande och intressant. Mest hela tiden. Och jag är förvånad över att jag (tror att jag) minns det allra mesta, var jag varit, vad och var jag gjort saker. Detta trots att nya platser och intryck ständigt kommit. Dessutom måste man vara alert och på tårna, dels för att ligga lite före och planera för nästa dag, vad jag ska göra, var jag ska bo osv., dels naturligtvis fär att suga i sig så mycket intryck det bara går. Att fotografera och blogga hjälper till, skärper sinnena och bevarar minnen. Sitt livs resa vill man ju komma ihåg så mycket som möjligt av.
Nu väntar andra halvlek som jag förväntar blir lite lugnare med färre förflyttningar och lite mer hemmaliv. Det jag saknar hittills är att "slippa" äta ute en eller två gånger varje dag. Det blir lite tråkigt i längden med utemat. Antingen ska man gå på lite finare restaurang med vad det innebär eller så är man hänvisad till snabbmat eller takeaway som kan vara praktiskt men lite andefattigt. Jodå, jag har prövat mat från massor av länder, det saknas ju inte utbud av nationell mat när man reser. Men ändå saknar man lite hemmalagat.
Jag har ätit frukost på rummet nästan varje dag: man kan ju få tag på juice, mjölk och flingor. Jag saknar BRÖÖÖD! I Kina tror jag inte bröd fanns och inte heller här finns det att få tag på. Möjligen vitt skumgummiartat rostbröd eller något med socker och russin. Inte grovt bröd eller baguetter eller så. Jag har lagat egen mat tre gånger. Men även det blir ju lite torftigt när man inte har ingredienser. Det finns ju inga mataffärer i storstäder. Antar att de ligger lite utanför stan för bilburna. Man är hänvisad till typ seveneleven. Hittade iaf en hyfsat stor asiatisk mataffär, när jag lämnade tillbaka bilen. Köpte ett färskt kycklinglår, lite på chans, men det finns ju ugn på rummet. Tänkte att det skulle smaka torftigt utan andra kryddor än salt och peppar, slog på en rödvinsskvätt också, men med en bakad potatis var det baske mig resans godaste måltid.
Peter rules. In the kitchen, too!
Jag är tillbaka i Auckland för en dag till innan resans slutmål väntar. Fick åka en omväg på ett par mil för att komma förbi översvämmade floder, och på två ställen fick man kära genom halvmeterdjupt vatten i en långsam kö, men sen märktes inte mycket mer av översvämningar.
I kväll blir det halvtidsvila innan morgondagens båtutflykt ... ja, vaddå, man måste väl uppleva grejer...

En glassig resa så här långt, haha

En rolig fyr
(taffligt försök till svensk-norsk ordlek...)
Hittills har resan varit en ständig "upplevelseresa". Utan att jag direkt stressat så har det varit nya intryck och märkvärdigheter varje dag. Spännande och intressant. Mest hela tiden. Och jag är förvånad över att jag (tror att jag) minns det allra mesta, var jag varit, vad och var jag gjort saker. Detta trots att nya platser och intryck ständigt kommit. Dessutom måste man vara alert och på tårna, dels för att ligga lite före och planera för nästa dag, vad jag ska göra, var jag ska bo osv., dels naturligtvis fär att suga i sig så mycket intryck det bara går. Att fotografera och blogga hjälper till, skärper sinnena och bevarar minnen. Sitt livs resa vill man ju komma ihåg så mycket som möjligt av.
Nu väntar andra halvlek som jag förväntar blir lite lugnare med färre förflyttningar och lite mer hemmaliv. Det jag saknar hittills är att "slippa" äta ute en eller två gånger varje dag. Det blir lite tråkigt i längden med utemat. Antingen ska man gå på lite finare restaurang med vad det innebär eller så är man hänvisad till snabbmat eller takeaway som kan vara praktiskt men lite andefattigt. Jodå, jag har prövat mat från massor av länder, det saknas ju inte utbud av nationell mat när man reser. Men ändå saknar man lite hemmalagat.
Jag har ätit frukost på rummet nästan varje dag: man kan ju få tag på juice, mjölk och flingor. Jag saknar BRÖÖÖD! I Kina tror jag inte bröd fanns och inte heller här finns det att få tag på. Möjligen vitt skumgummiartat rostbröd eller något med socker och russin. Inte grovt bröd eller baguetter eller så. Jag har lagat egen mat tre gånger. Men även det blir ju lite torftigt när man inte har ingredienser. Det finns ju inga mataffärer i storstäder. Antar att de ligger lite utanför stan för bilburna. Man är hänvisad till typ seveneleven. Hittade iaf en hyfsat stor asiatisk mataffär, när jag lämnade tillbaka bilen. Köpte ett färskt kycklinglår, lite på chans, men det finns ju ugn på rummet. Tänkte att det skulle smaka torftigt utan andra kryddor än salt och peppar, slog på en rödvinsskvätt också, men med en bakad potatis var det baske mig resans godaste måltid.
Peter rules. In the kitchen, too!
Jag är tillbaka i Auckland för en dag till innan resans slutmål väntar. Fick åka en omväg på ett par mil för att komma förbi översvämmade floder, och på två ställen fick man kära genom halvmeterdjupt vatten i en långsam kö, men sen märktes inte mycket mer av översvämningar.
I kväll blir det halvtidsvila innan morgondagens båtutflykt ... ja, vaddå, man måste väl uppleva grejer...

En glassig resa så här långt, haha

En rolig fyr
(taffligt försök till svensk-norsk ordlek...)
Kommentarer
Trackback